fbpx

Ontwikkeling is voor iedereen

Een eerlijke kans op ontwikkeling

‘Wij helpen mensen en bedrijven bij het optimaal benutten en ontwikkelen van hun talenten’.

Deze slogan zie je direct in beeld verschijnen wanneer je onze website bekijkt. Door de jaren heen heeft deze altijd centraal gestaan en zijn we hier dagelijks mee bezig. Zo helpen we onze werknemers niet alleen met een nieuwe baan, maar willen we ook bijdragen aan hun persoonlijke en professionele groei. Klinkt goed toch?!

Klaar voor de start

Helaas merken we dat niet iedereen de (juiste) middelen heeft om zichzelf volledig te ontwikkelen. RIX Buro steunt daarom al sinds de oprichting verschillende goede doelen die zich focussen op persoonlijke ontwikkeling van mensen in binnen- en buitenland. Om de betrokkenheid en aandacht te vergroten hebben we daarom besloten om begin 2020 een eigen stichting op te richten, namelijk de RIX Foundation.

Met de RIX Foundation willen we mensen in binnen- en buitenland de mogelijkheid bieden om een opleiding te volgen of bieden we hulp bij het ontdekken van zijn/haar talenten en drijfveren. Ook kan onze hulp heel praktisch zijn, denk bijvoorbeeld aan het betalen van een reiskostenvergoeding om überhaupt op school te komen. We willen juist van waarde zijn voor gemotiveerde mensen in situaties waarin dit niet vanzelfsprekend is. Op deze manier hopen we bij te dragen aan een betere toekomst.

Hulp in de praktijk

Somnath, Samar en Bani, 3 getalenteerde jongeren die een opleiding zijn gestart in India. Somnath en Samar studeren autotechniek en Bani wil graag verpleegkundige worden in de toekomst. Met de RIX Foundation zijn we graag verbonden met de mensen die we helpen. Wij krijgen er namelijk energie van om onderdeel te zijn van iemand zijn/haar ontwikkeling.

We willen daarom graag op de hoogte zijn van de stappen die er worden gemaakt. Nu is dat in Nederland een stuk makkelijker dan in het buitenland. Daarom zijn we nauw verbonden met de andere stichtingen die wij steunen. Zo weten we niet alleen wie we helpen, maar weten ook die jongeren die we steunen wie wij zijn.

Bouwen aan een betere toekomst met

Met onze RIX Foundation werken we nauw samen met de volgende stichtingen:

  • Stichting Compassion: “Wij richten ons niet in de eerste plaats op hulp aan gemeenschappen, maar op individuele kinderen. We helpen kinderen zich gezond te ontwikkelen, tot zelfredzame, volwassenen die op hun beurt hun gemeenschap gaan veranderen.”
  • Stichting ANDERS: “Stichting ANDERS is de brug tussen mensen die hulp nodig hebben en ondernemers die voor hen in actie willen komen. Eerder heeft RIX Buro een kandidaat geholpen met sollicitatietips en een competentietest, waardoor zij zich nu beter kan richten op haar toekomstige baan.”
  • Seed Netherlands: ”De kracht van Seed India is de persoonlijke aanpak en de kleinschaligheid. Seed wil de cirkel van armoede doorbreken door vergaande en duurzame oplossingen in een klein aantal gemeenschappen te realiseren en zich daar langdurig aan verbinden. De programma’s van Seed India zijn niet alleen op een individu gericht, maar op de gehele gemeenschap.”

Laat je gedachten achter

Open WhatsApp!
1
Hulp nodig?
Interessante vacature gezien, of heb je gewoon een vraag? Stuur ons een berichtje.