fbpx

De kunst van werken en afstuderen tegelijkertijd

Ontwikkeling staat bij ons op 1. Waarom wij dit zo belangrijk vinden? Iedereen heeft talenten en kan hiermee iets bereiken. Deze talenten optimaal gebruiken en ontwikkelen, kan je enorm helpen aan een goede toekomst. We kunnen het daarom niet onderbelicht laten dat er in de afgelopen maand maar liefst 3 diploma’s in ontvangst zijn genomen door onze collega’s Laurette, Nico en Ian.

Alle 3 hebben zij het voor elkaar gekregen om hun hbo-diploma te behalen en zich tegelijkertijd in te zetten voor RIX Buro. Waar iemand die bij RIX Buro werkt in is afgestudeerd en wat hun ervaringen waren? Dat kunnen ze het best zelf vertellen.

Laurette, Nico & Ian afgestudeerd

Collega’s aan het woord

Ha Laurette, Nico en Ian! Om maar met de deur in huis te vallen, welke opleidingen hebben jullie gevolgd en waarom?

Laurette: Ik heb MER (management, economie en recht) gestudeerd. De opleiding is vrij breed en mijn interesses lagen al aan de economische kant, vandaar de keuze. Ik heb bijvoorbeeld ook naar bedrijfseconomie gekeken, maar dat vond ik te veel met cijfers. Met MER heb je echt een combinatie van.

Ian: Ik heb ondernemerschap & retail management gestudeerd. Ik kan me aansluiten bij wat Laurette zegt. Ik vind ondernemen erg interessant en wil daar later zeker wat mee doen. Het is een opleiding waarin je alle onderdelen hiervan leert. Erg breed dus.

Nico: Ik heb de opleiding commerciële economie gekozen, omdat deze het best aansloot op mijn functie als intercedent een paar jaar geleden. Dit was een functie puur gericht op commercie en daar sloot deze het best op aan.

Tijdens jullie studie werkten jullie alle 3 ook bij RIX, hoe vonden jullie de combinatie tussen werk en school?

Laurette: Ik heb dat eigenlijk altijd als fijn ervaren. Ik werkte vanaf het begin van mijn opleiding al bij RIX Buro. Ik heb een thuisstudie gedaan, dus ik had geen klas waar ik op terug kon vallen. Je merkt dan dat je op sociaal gebied wat meer geïsoleerd raakt. Wanneer je dan aan het werkt bent, heb je je collega’s om je heen en dat is fijn.

Ian: Wat ik het lastigst vond (en soms vind), was het combineren hiervan planning technisch voor elkaar krijgen. Doordat ik veel verschillende dingen moest doen, raakte ik soms het overzicht kwijt. Ik wilde veel tegelijk doen, wat niet helpt. Nu ik terugkijk is het dan ook wel weer iets wat ik heb geleerd te doen hierdoor.

Nico: Als ik dan nog een tip mag geven? Zorg dat je erg gemotiveerd bent, want het vraagt veel van je. Zorg voor 100% commitment en ook stabiliteit in je leven is hierbij belangrijk, want zodra dat niet het geval is moet je er heel hard aan trekken om het over de streep te krijgen.

Hoe hielp RIX Buro jullie met het combineren hiervan?

Nico: Als ik mag beginnen? Rik, in dit geval, was heel flexibel. Hij vroeg regelmatig naar hoe de voortgang was en was erg meedenkend. Samen veel opdrachten doorgesproken en gaf alle ruimte voor studie of vrij nemen of wat dan ook.

Laurette: Ja klopt, ze gaven me inderdaad alle ruimte. Ik heb mijn stage ook hier gedaan. Op het moment dat ik tijd nodig had, zeker met het afstuderen, gaven ze mij die. Ze hebben me alle opties gegeven die ik nodig had. Wat dat betreft heel open. Eigenlijk zoals het bedrijf gewoon is.

Ian: Ik kan me hier alleen maar bij aansluiten. Ik kreeg alle vrijheid die ik nodig had om goed af te studeren. Ik vond dat erg fijn, omdat het een bepaalde druk bij mij wegnam.

Dat is vrij duidelijk! En tot slot, noem 1 ding wat jullie echt geleerd hebben tijdens de studie.

Ian: Leren door te doen! En dat sluit goed aan op mijn functie bij RIX Buro. Tijdens mijn studie heb ik gelukkig veel kennis mogen toepassen in de praktijk. Door gewoon te doen en fouten te maken heb ik veel kunnen leren. Bij RIX Buro doe ik niet anders.

Nico: Voornamelijk vooruitdenken. Je merkt dat je op het hbo wat meer procesmatig gaat denken. Je gaat het grotere geheel zien t.o.v. de ruimte waar je in zit. Maar wat ik zelf ook heel erg heb geleerd is het schrijven van verslagen, het opsommen, het neerzetten van een idee tot het verwerken op papier.

Laurette: Ik heb vooral geleerd dat ik veel doorzettingsvermogen heb en dat ik achteraf beter een andere studie had kunnen kiezen. Dat klinkt misschien raar, maar zoals ik al zei heb ik ook naar bedrijfseconomie gekeken. Dat heb ik niet gekozen, maar nu zit ik alsnog in de cijfers. Achteraf had ik misschien bedrijfseconomie moeten gaan doen. Gelukkig heb ik wel veel verschillende vaardigheden geleerd op mijn studie en heb ik gewoon ontzettend veel geleerd door het te doen bij RIX. Achteraf kan je natuurlijk altijd wel van alles zeggen.

Wat een prestaties! We zijn blij dat RIX Buro een steentje heeft bij kunnen dragen aan het behalen van de resultaten van onze collega’s. Nico, Laurette en Ian, van harte gefeliciteerd met jullie zwaar verdiende diploma’s.

Laat je gedachten achter

Open WhatsApp!
1
Hulp nodig?
Interessante vacature gezien, of heb je gewoon een vraag? Stuur ons een berichtje.