fbpx

Nico is 10 jaar in dienst. Een terugblik op de afgelopen jaren

10 jaar in de woorden van Nico

Op het kantoor zijn er inmiddels 13 sterkhouders, maar er zijn dagen geweest dat het kantoor door maar 2 collega’s werd bezet. Dit zijn nu onze meest doorgewinterde collega’s: Nico & Rik. Nico startte 10 jaar geleden als ‘broekie’ op kantoor. Nu is hij niet meer weg te denken binnen team RIX. Van vragen over de kopieermachine tot aan wet- en regelgeving, de duizendpoot weet ze allemaal te beantwoorden. Nu hij zich al 10 jaar inzet voor RIX Buro, wil ik graag weten wat hij hierover allemaal te zeggen heeft.  

Laat ik beginnen met zeggen dat 10 jaar een erg mooi getal is Nico. Je bent nu 29 en startte toen je 19 was. Wil je ons meenemen in die reis van toen naar nu? Jouw gevoel, beleving, ontwikkeling?

Ja 10 jaar bij RIX Buro voelt goed natuurlijk, anders zou ik hier niet meer werken denk ik dan. Het voelt ook aan de ene kant erg lang, maar aan de andere kant weet ik nog als de dag van gister hoe het eruitzag met z’n tweeën (Rik en ik). Haha, daar is trouwens vast nog wel een foto van. In die tijd was ik bijna klaar met school en wist ik eigenlijk nog niet zo goed wat ik wilde. De keuze lag eigenlijk tussen doorstuderen of een baan zoeken. Ik had daarom mijn CV op de nationale vacaturebank gezet en dat bleef niet onopgemerkt. Op een normale stagedag werd ik gebeld door Rik met de vraag of ik het interessant zou vinden om intercedent te worden. ‘Geen idee’ dacht ik, maar ik besloot toch om te gaan kijken. Dezelfde week heb ik nog mijn sollicitatiegesprek gehad.

Nico in zijn begindagen bij RIX Buro:

‘Opeens werd ik gebeld met de vraag of ik het interessant zou vinden om intercedent te worden. Dezelfde week had ik mijn sollicitatiegesprek’     

Sinds toen is er zo verschrikkelijk veel gebeurd. Van samen de afwas doen ’s ochtends en samen het pand schoonmaken tot een team van 13 collega’s. Je kan eigenlijk beter vragen wat we niet hebben gedaan de afgelopen 10 jaar. Daarbij komt natuurlijk ook kijken dat we een ontzettende professionaliseringsslag hebben gemaakt. Dat we onze vacatures aan het begin helemaal niet segmenteerde is daar een goed voorbeeld van. We pakten gewoon bijna elke vacature aan en maakten daar geen onderscheid in. Later zijn we pas met branches gaan werken en deelden we onze vacatures daar ook op in. Daarnaast zijn ook het aandeelhouderschap en RIX Jobcoaching & Advies erbij gekomen om maar wat te noemen.

Daarentegen zijn er ook dingen die niet zijn veranderd hoor. Dat zit hem meer in de kernwaardes van het bedrijf. Vanaf het moment dat ik hier begon tot vandaag heb ik altijd tegen Rik gezegd dat ik me echt een stukje eigenaar voel. Dat eigenaarschap is onveranderd gebleven. Dat komt door de verantwoordelijkheid die je krijgt. Dat blijf ik wel als een rode draad zien hier. Ontwikkeling mogen we ook niet vergeten. De medewerkers willen ontwikkelen staat al jaar en dag centraal. Net als de transparantie en eerlijkheid naar elkaar, maar ook naar buiten toe.

‘Vanaf het moment dat ik hier begon tot vandaag heb ik altijd tegen Rik gezegd dat ik me echt een stukje eigenaar voel. Dat eigenaarschap is onveranderd gebleven.’

Gelukkig maar, want dat is wat me zo aantrekt. Anders had ik hier denk geen 10 jaar gezeten. Bij RIX Buro had ik het gevoel dat ik me kon ontwikkelen. Toen ik hier binnenkwam lopen had ik namelijk geen enkele kennis van het vak. Ik ben daarom vrij snel de ARTRA-opleiding gaan doen en heb ik ook nog een sales opleiding gedaan. Op een gegeven moment heb je het allemaal onder de knie en ben je die junior rol af. Na een aantal jaar als senior intercedent heeft Rik mij in, ik dacht 2017, gevraagd om vestigingsmanager te worden. Ik had op dat moment nog totaal geen ervaring met het begeleiden van mensen. Ook daarin moest ik mezelf ontwikkelen. Nu wil ik mezelf ook geen leidinggevende noemen, maar als ik mij een managementstijl mag toe eigenen zou dat dienend leiderschap zijn. Wennen was het wel. Je krijgt andere bezigheden, maar ook de rol binnen het team veranderd.

Dat zal vast en zeker even wennen zijn ja, maar je doet het top hoor ;). Ikzelf werk er net iets langer dan 2 jaar en de dingen die ik heb meegemaakt zijn er al te veel om op te noemen. Wat zijn jouw hoogtepunten geweest de afgelopen 10 jaar. Wat zijn de dingen die je het meest zijn bijgebleven?

Je zegt het zelf al, die zijn zeker niet op twee handen te tellen. Wat er eigenlijk het eerst in mijn hoofd opkomt is een anekdote over schoonmaken met RIX Buro. We zijn in het verleden met RIX Buro een dag meegelopen met stichting present om te helpen met schoonmaken bij iemand thuis. Wat we toen nog niet wisten is dat we tot en met onze knieën in het afval zouden staan die dag. Dat zal ik niet snel vergeten haha. Er zijn zoveel gewoon zoveel mooie momenten geweest waar we zo hard hebben gelachen. Teamuitjes naar Barcelona of Malaga bijvoorbeeld. Die onderlinge humor, de band met elkaar, dat is voor mij het mooist. Je ziet dat een team (naar elkaar toe) groeit, dat het bedrijf goed blijft draaien ook al ben ik of is Rik er niet. Dat je dat vanaf het begin af aan mag meemaken is tof.

‘Wat we toen nog niet wisten is dat we tot en met onze knieën in het afval zouden staan die dag.’

Uiteindelijk heb ik me altijd kunnen ontwikkelen in de afgelopen 10 jaar. Ik heb een hbo-studie mogen doen, waarvan het afronden een persoonlijk hoogtepunt voor mij was. Het combineren ervan was niet altijd even makkelijk, maar het is mooi dat zoiets mogelijk is. Als ik iets wilde, kon ik het krijgen of werd er over meegedacht. Er is inspraak, eigenaarschap, verantwoording, sfeer. Wat zou je nog meer willen? Al die dingen waar RIX voor staat, dat zijn dingen waar ik door blijf. Mijn rol is door de jaren veranderd en dat zal het ook blijven doen. Nieuwe trajecten die lopen, ideeën die we hebben, ik kan concluderen dat we in ieder geval niet stil staan!

10 jaar aan ontwikkeling, hoogtepunten en beleving is moeilijk samen te vatten natuurlijk, maar ik denk dat je hiermee tot een mooie conclusie bent gekomen. Ik ben benieuwd wat de komende jaren ons zal brengen, maar als ik je zo hoor denk ik niet dat we ons zorgen hoeven te maken dat het tegen zal vallen. Bedankt voor het delen van je verhaal Nico! Op naar de volgende jaren.

Open WhatsApp!
1
Hulp nodig?
Interessante vacature gezien, of heb je gewoon een vraag? Stuur ons een berichtje.